Hořické trubičky sypané cukrem, skořicí a vanilkou 10ks

 
Tip Efekt lupa
  • 1 z 3
 

Jemnost, sladkost a voňavé koření. Hořické trubičky sypané cukrem, skořicí a vanilkou Jak se říká, krásu najdeš v jednoduchosti. Příjemná vůně a nasládlá chuť vyvolává pocit, že chcete ještě a u jedné trubičky nezůstane. Vzácná receptura a do puntíku provedený nápad, čerstvost, nezapomenutelná kombinace tři sehraných vůní vyvolává touhu po chuti, na kterou se těšíte každý den.

Pravé Hořické trubičky. Jsou stočené ze dvou oplatek, promazané rozpuštěným máslem a včelím medem, sypaná směsí cukru, kakaa, skořice a oříšků. Hořické trubičky sypané cukrem, skořicí a vanilkou, ručně stáčené, balené v dárkové krabičce. Baleno po 10ks.

Dostupnost Skladem
99 Kč / ks    
Kód produktu 505
Značka Hořiské trubičky originál
Kategorie Hořické trubičky
Záruka 12
 

 

Vůbec první hořická trubička byla ta, které dnes říkáme sypaná. Je stočená ze dvou oplatek, promazaná rozpuštěným máslem a včelím medem, sypaná směsí cukru, kakaa, skořice a oříšků.

Pečlivá ruční práce je odjakživa nedílnou součástí výroby hořických trubiček. Trubičky se totiž musí stáčet ručně na žhavé plotně – strojová výroba není přípustná. Stáčení oplatek do trubičky tak vyžaduje opravdovou zručnost.

Tradici rodinné výroby hořických trubiček lidé v našem malebném podkrkonošském městě udržují již více než dvě staletí. Tajemství hořických trubiček se tu dědí z pokolení na pokolení. Kouzlo spočívá v přesném poměru ingrediencí a zručnosti. Hořické trubičky se totiž musí stáčet ručně – strojová výroba není přípustná.

LEGENDA O ODMĚNĚ

Legenda praví, že počátky hořických trubiček spadají do roku 1812. Po neúspěchu Napoleonova ruského tažení se rozptýlené trosky jeho rozsáhlé armády pohybovaly i v našem kraji.

Několik francouzských vojáků se ocitlo přímo v Hořicích. S podkrkonošskou pohostinností se jim zde dostalo vlídného přijetí a pečlivého ošetření. Jedna z hořických sousedek měla v péči těžkého pacienta, traduje se, že samotného osobního kuchaře císaře Napoleona. Nemaje jiných prostředků, jak by se odvděčil, svěřil jí cenné tajemství výroby Napoleonovy oblíbené pochoutky.

Sousedka přijala vojákovu pozornost a recept vyzkoušela. Tajemství výroby takové delikatesy se však za nedlouho rozšířilo mezi sousedy. Trubičky se záhy staly v Hořicích oblíbeným a nezbytným doplňkem každého svátečního jídla. Jejich pověst se brzy rozšířila i za hranice města a už před sto lety se vyvážely do dalekého zámoří.

RUČNÍ VÝROBA

Vůbec první hořická trubička byla ta, které dnes říkáme sypaná. Je stočená ze dvou oplatek, promazaná rozpuštěným máslem a včelím medem, sypaná směsí cukru, kakaa, skořice a oříšků.

Pečlivá ruční práce je odjakživa nedílnou součástí výroby hořických trubiček. Trubičky se totiž musí stáčet ručně na žhavé plotně – strojová výroba není přípustná. Stáčení oplatek do trubičky tak vyžaduje opravdovou zručnost.

 

185001783_900301993849024_2445547144736762861_n185196309_900302140515676_260810267376188978_n